BESØKSADRESSE:

Vetrlidsallmenningen 27
5014 Bergen
Telefon: 55 31 58 68
e-post: post@tannlegefrostad.no

ÅPNINGSTIDER:
man-fre 8-16

Vi er tilknyttet:

norsk helsenett

 

hovedmeny

Rotfylling - Behandling


Etter at bedøvelse er satt borer tannlegen en åpning gjennom tannen og inn til hulrommet der nerven sitter. Vevet inne i hulrommet renses ut med spesialnåler. Man skyller med antibakterielle midler under rensingen. Dersom skaden på nerven ikke har vært så omfattende at vevet inne i hulrommet er dødt, men bare betent (pulpitt) kan behandlingen vanligvis gjennomføres med ett besøk.

 

Dersom skaden har destruert nerven fullstendig og innholdet i hulrommet i tannen er dødt (nekrose), må det fylles en antibakteriell pasta som skal ligge og virke inne i tannen i 3- 4 uker. Dersom den døde nerven har ført til en større betennelse i kjevebenet, må av og dette innlegget skiftes ut en eller flere ganger for å få kontroll på betennlesen.

 

Når pasienten er smerte fri og tannlegen har fått kontroll på betennelsen, fylles hulrommet i tannen med et vevsvennlig materiale, guttaperka.

 

Behandlingen avsluttes med en endelig restaurering på toppen i form av en fylling eller en krone.

 

Blir rotfylte tenner blå?

 

I noen tilfeller kan en rotfylt tann bli blå. Dette skylles enten at det døde innholdet i tannens hulrom (pulpa) har misfarget tannen eller at det ligger rester igjen av biologisk materiale etter at tannen er ferdig rotfylt. I de aller fleste tilfeller kan en slik misfarging fjernes ved bleking hos tannlegen.

 

Rotspissamputasjon

 

Dersom en betennelse i kjevebenet ikke tilheler tiltross for en vellykket rotfylling, eller at tannrotens anatomi er så komplissert at en vellykket rotfylling ikke er mulig å oppnå, kan man med et kirurgisk inngrep fjerne betennelsen. Dette er en behandling som vanligvis utføres av en spesialist på rotfylling eller en kirurg.

KONTAKT | © 2013 TANNLEGENE FROSTAD